پادکست مدرسه علم و فناری کوانتوم ( سایکت )
پادکست های مدرسه
مکانیک کوانتومی دنیایی رو توصیف میکنه که با قوانین کاملا متفاوت از تجربیات زندگی روزمرمون کار میکنه و یه سری قوانین و رفتارهای عجیب غریب این دنیارو برامون توضیح میده.
دنیای عجیب و جدید مکانیک کوانتومی با توجیه پدیده فوتوالکتریک مسئله ذهنی چالشبرانگیزی رو برای اندیشمندان به وجود آورد، موجی بودن یا ذرهای بودن مسئله این بود؟
اولین جرقههای مکانیک کوانتومی، امید جدیدی به فیزیک دانان کلاسیکِ به بن بست رسیده در پایداری اتم داد.
جسارت یک شاهزاده آشکار کرد که تنها یک جهان وجود دارد که برخی از ویژگیهای آن را میتوان با تئوری موج، و برخی دیگر را با نظریه ذرهای توضیح داد.
امپراتور عدم
هر چه موقعیت ذره دقیقتر مشخص شود، سرعت در این لحظه با دقت کمتری محاسبه میشود و بالعکس. این معروف ترین جمله علمی هایزنبرگ است که هر چند جمله ای کوتاه است اما فلسفه ای عمیق برای شناخت ما از جهان را مطرح می کند.

خشم آفرینش، ویژهنامهی اپنهایمر
این قسمت به مناسبت اکران فیلم اپنهایمر پخش میشود:
او به پرزیدنت ترومن Truman گفت: آقای ترومن من احساس می کنم که دستم به خون آغشته شده است. ترومن دستمالی از جیبش بیرون آورد و گفت: می خواهی آن را پاک کنی؟ پس از این ملاقات، پریزیدنت به رییس دفترش میگوید دیگر این بچه ننر را به دفترم راه ندهید.
ماهیت بنیادین واقعیت چیست؟ چگونه میتوان رفتارهای بظاهر متناقض ذرات در سطح کوانتومی را با درک کلاسیک خود از جهان تطبیق بدیم؟ آیا این بینش می تواند توضیحی بر اخلاقیات متناقض انسانی ارائه بده؟
لطفا سوء تفاهم نشه من دانشمندم معلم اخلاق نیستم.
رابرت اوپنهایمر فیزیکدان آمریکایی روزی گفته بود : «پرینستون یک دیوانهخانه است، و اینشتین یک دیوانه.»